marți, 13 aprilie 2010

Respect!

Respect de sine, respectul ramas in urma iubirii dupa ani de zile, respect fata de parinti, fata de fosti sau actuali profesori, respect fata de doamna de la chiosc care te serveste cu paine de ani de zile, respect fata de cei ce te respecta...respect pentru ca in viata tot ce-i bun incepe cu respect si dupa tot ce e bun in urma ramane respectul...
Ma uit la mama cum isi respecta parintii si ma gandesc ca de la ea am invatat sa respect! Tata e foarte respectat ...de cei din jur si de mine si de mama....dar intre ei dupa 27 de ani de casnicie simti un iz puternic de respect inainte de orice. Inainte de glume, inainte de discutii, in timpul discutiilor, dupa iubirea prafuita de atatia ani de zile si in timp ce se iubesc!
Ma gandeam ca timpul ma plimba din loc in loc si cu toate acestea ma intorc cu respect la vechile obiceiuri si la vechiile prietenii...M-am intalnit de curand cu o veche prietena, Oana,  impreuna ne jucam cu papusile cand nu eram nici de-o schioapa, am mers impreuna la piata dupa cumparaturi, mancam impreuna, am copilarit ani de zile in acelasi bloc, ea la etajul 4, eu la 3!Am plecat din Bacau si eu si ea...cu timpul legatura dintre noi nu a mai fost la fel de stransa ca atunci cand eram doar niste copii. Insa acum, dupa ani de zile ne-am intalnit si am  discutat exact la fel cum o faceam cand aveam 12 ani...cu toate detaliile si cu zambete copilaresti. Asta pentru ca am invatat sa ofer respect persoanelor care merita si inevitabil am primit respect!
Cand colega mea doarme stiu ca nu trebuie sa trantesc, sa izbesc....pentru ca o respect si pentru ca asa e normal! Cand prietenul meu invata....nu il deranjez, cand Catalina ma dojeneste ca nu mananc destul, nu o intrerup pentru ca stiu ca o face din iubire si pentru ca imi vrea binele si mai presus de orice cand cineva vorbeste nu il intrerupi.
Ce ar fi daca atunci cand am dormi, nimeni nu ne-ar respecta, colega ar da drumul la muzica, iubitul ar suna la 4 dimineata...ce ar fi daca atunci cand intram intr-o institutie, ca femei, am intra dupa barbati, ce ar fi daca lumea ne-ar vorbi in raspar si ne-ar privi cu ignoranta....nu ar trebui sa fie asa! Suna clicheic dar am ajuns sa respect ca sa primesc respect iar inainte de asta am fost pusa in situatii din care am invatat ce inseamna sa respecti.

O zi faina!
Va pup!