luni, 8 februarie 2010

Cea mai frumoasa zi...

Cea mai frumoasa zi....a fost cand te-am cunoscut!Iti multumesc ca existi si iti multumesc pentru tot ceea ce esti si pentru tot ceea ce faci din mine cand sunt cu tine....Te ador!
http://www.youtube.com/watch?v=yaUwrIyKiNk


Cata indolenta?!?


Indolenta, nepasare, multa nepasare, lipsa de respect, un sac de lipsa de respect si oameni care nu stiu ce e e echitatea, solidaritatea si responsabilitatea!
Sunt extrem de intrigata de faptul ca lumea nu stie ce e un compromis, ca nu sunt doritori de a face compromisuri si de a invata ce presupune unul. Ma enerveaza gandul ca solidaritatea e un termen atat de rar folosit si ca sunt romani care sunt indolenti la nevoile tale, sunt iresponsabili, se bazeaza pe tupeu si pe vorbe urate adresate fara remuscari...dezgustator!
As putea usor generaliza situatia si as putea spune...nu imi place ce vad, unde traiesc si langa cine traiesc...as putea foarte simplu sa spun: Romania e o tara in care cel cu tupeu castiga, ca e o tara in care neghiobii se cred lideri, o tara in care simti ca nu poti oferi respect pentru ca nu primesti respect, o tara in care chiar daca vrei sa faci bine ...pana ajungi sa faci, ti se ia! Insa, nu am sa spun asta, am sa particularizez precizand intamplarea mea de ieri...si voi, cititorii mei  care nu sunteti multi la numar, o sa realizati ce vreau sa spun, ajungand la propriile voastre concluzii!
Studenta din mine care nu si-a mai vazut familia timp de o luna s-a gandit: "Mi-e dor de casa!". Ce e de facut? Sesiunea s-a terminat, asadar pana duminica imi pot vizita familia si verisoarele, pentru ca momentan de notiunea "acasa" nu ma leaga prea multe cu exceptia persoanelor deja precizate. Impreuna cu o colega cu care stau si in chirie am sunat la firma "Massaro" pentru a ne rezerva doua locuri in cursa Iasi-Bacau. Desi eu aveam cupoane de tren si puteam merge mult mai comfortabil si mai ieftin cu trenul, nu am facut-o pentru ca ea nu avea...m-am gandit ca sunt solidara si pot face compromisuri. Am sunat, am facut rezervare, cursa era la 17:15. Ni s-a precizat sa fim prezente in autogara cu jumatate de ora inainte, asta insemnand 16:45. Dupa ce dormisem doar trei ore in noaptea precedenta pentru ca am avut ultimul examen si am invatat pana tarziu, am asteptat nerabdatoare sa plec controlandu-mi starea de somnolenta si pregatindu-mi bagajul. Am ajuns la autogara la termen si cum este firesc si normal, am vrut sa ne luam bilete, casierita fiind mai mult decat recalcitranta ne-am hotarat sa vorbim cu soferul microbuzului. Acesta scurt si la obiect ne-a spus: "Nu sunt locuri!", desi am precizat ca avem rezervare, raspunsul lui devenea din ce in ce mai scurt si cuprinzator insa nu si politicos! Am decis sa ii propun ca situatia se poate rezolva cu protectia consumatorului insa nu am facut sa agravez lucrurile, soferul a inceput sa devina ironic, mi-a intins telefonul lui pentru a suna....dispret total din partea lui! Eram atat de nervoasa incat imi venea sa plang, la scurt timp dupa ce am vorbit cu mama mea la telefon a venit si mi-a spus de o masina care pleaca la ora 6 spre Bacau, pana atunci ar fi trebuit sa stau in frig si sa pazesc masina, am decis ca firma aia nu merita banii mei deoarece eu ca si clienta nu sunt respectata. Mi-a propus sa merg de la ora 6 pentru ca imi da bilet pe gratis, i-am precizat ca functionarii publici nu au voie sa primeasca daruri sau alte avantaje pentru ei sau pentru altii conform legii 188/1999 republicata nr.105/2009 asadar desi coruptia e mare in Romania sa se abtina de la a-mi oferi diferite avantaje mie ca si client al firmei. In cele din urma colega cu care eram a decis ca ar fi frumos ca ea sa plece cu Massaro iar eu sa raman sa merg cu trenul, ea a acceptat oferta iar eu m-am urcat in taxi intorcandu-ma acasa cu senzatia ca unele prietenii nu valoreaza nici mai mult nici mai putin decat un bilet de tren! Trist dar adevarat....insa ma bucur ca am cativa prieteni care stiu ca banii nu au valoarea unei prietenii! Definesc prietenia mult prea aspru dar atata timp cat dau tot si ma implic in totalitate astept acelasi lucru iar atunci cand nu primesc la fel, ma intorc cu spatele si imi vad de drum! Nu vreau sa mai am in jurul meu persoane meschine , perverse si duale....m-am saturat!!!

O saptamana frumoasa tuturor si nu uitati: mai putini prieteni si mai buni! Asta e cu adevarat important, numarul lor tradeaza calitatea!
Va pup!