luni, 1 februarie 2010

Schimbari...

S-au schimbat multe de cand nu am mai scris, desi mi-ar place sa scriu mai des din pacate nu dispun de timp prea mult ca sa imi pot permite sa scriu constant. Insa, in ultima vreme s-au produs nenumarate schimbari in bine si unele sunt inca in curs de a se schimba.
Ma gandesc in sinea mea...schimbari se produc mereu, in fiecare zi ne schimbam de haine, intr-o zi poate aratam mai bine, in alta nu, in fiecare zi ne mai apare un rid in plus pe care poate nu il observam dar care schimba fizionomia fetei, ne schimbam uneori poate atitudinea fata de persoanele din jurul nostru uneori in bine, alteori in rau, cei din jurul nostru isi schimba si ei atitudinea fata de noi, ne schimbam ca oameni odata cu trecerea timpului, ne schimbam coafura, stilul de a ne aranja, lacul de unghii, felurile de mancare, prioritatile, aspiratiile, idelaurile si poate chiar si principiile de viata....totul se schimba iar de cele mai multe ori se produc schimbari de care nu ne dam seama.
Personal cand imi schimb crema de fata sunt foarte incantata de schimbare dar la scurt timp dupa, incantarea piere, eventual uit daca si cand a avut loc. Sunt persoane, in opinia mea care se adapteaza greu schimbarilor, persoane care se adapteaza mai usor si desi poate multe dintre aceste persoane nu o recunosc insa in sinea noastra frica de "nou" exista in doze mai mari sau mai mici....la fel ca dozele de coca cola!
Am trecut in anul 2010 care, spre bucuria si incantarea mea, pare un an foarte bun insa greu, dar cum esentele tari se tin in sticlute mici, nu ma plang! Prima nota din an pe care o primesc a contat mult de fiecare data, dandu-mi seama ulterior daca am inceput anul cu dreptul sau nu. Atunci cand se intampla sa incep cu un minus sau cu o nota sub asteptarile mele...realizam in sinea mea ca nu aveam un inceput asa cum mi-as fi dorit dar imi furam singura palaria gandidu-ma ca asta tine de munca personala depusa in anul respectiv asadar daca as fi muncit mai mult as fi putut intr-o oarecare masura sa schimb "traseul" pe care sorta il avea pregatit...insa niciodata nu a dat roade acest gand ascuns. Asadar, anul a inceput bine din punct de vedere profesional , prima nota din an fiind nota 9 la Drept civil. Imi aduc aminte cum in primul an o studenta la drept mi-a spus " Visul oricarui student la drept este sa treaca la Drept Civil", mi s-a parut o replica invaluita in amuzament si stropita cu realism, acum cred ca replica reliefeaza conceptiile mediocritatii studentilor la drept si mai mult decat atat o lipsa de ambitie, contrazicand studentul in cauza cu urmatoarea afirmatie: "Se poate 9, atunci se poate si 10!". A urmat o perioada in care am depus multa munca, am fost destul de stresata dar atunci cand inveti si esti sigur pe tine nu mai este loc de indoiala, rezultatele bune au inceput sa apara.
A plecat fratele meu in Scotia impreuna cu iubita lui, a plecat si iubitul meu la master in Londra si a plecat si Lola in America....de orasul Bacau ma leaga doar parintii. Imi inchipuiam ieri seara cum ma voi trezi intr-o dimineata si voi spune hotarator : "Plec!" si am sa plec, am sa schimb cursul vietii brusc si cu multa ardoare de a-mi croi un drum in alta parte...Imi e dor de persoanele care imi sunt atat de dragi si apropiate desi sunt departe insa iau distanta ce pe un factor deloc invincibil, luptand cu viata de zi cu zi pare uneori o lupta mai grea decat cea de a lupta cu distanta iar atunci cand stii ca persoanele la care tii si de care ti se leaga viata, sunt bine si se gandesc la tine la fel de mult daca nu mai mult decat faci tu, e insesizabila!
In plus, o alta schimbare produsa in ultimul timp a fost faptul ca am asa un chef nebun de a ma implica in diferite activitati, proiecte, am un chef nebun de a cumpara carti, de a calatori si de a invata, imi doresc sa imi fac prieteni si sa cunosc multa lume, imi doresc sa am mereu o activitate care sa ma ajute sa ma relaxez, am nevoie de asta, imi e dor sa am mai mult timp pentru mine si pentru ale mele pofte de aceea din semestrul II ma apuc de teatru si ma inscriu in Liga Studentilor de la Drept, abia astept! Plus ca m-am inscris la o Conferinta pentru tinerii nascuti in anul 1989 care se va tine la Praga in vara, sper sa fie acceptata aplicatia mea! Ma simt foarte bine si foarte multumita cu mine insami iar aceasta atitudine pozitiva ma ajuta enorm!
Mai am un singur examen si a trecut si semestrul I din anul II de studiu....trece atat de repede timpul, incredibil!
Cate schimbari produce timpul, cat de mult ne schimbam ca oameni de la o zi la alta si cat de mult determina aceste schimbari cursul vietii! 
P.S Plec la Londra pe 26, imi voi petrece o saptamana alaturi de dragostea mea! Abia astept!